17 fibromyalgie-bijwerkingen waar we niet over praten – op foto’s

Fibromyalgie wordt vaak geassocieerd met symptomen zoals gegeneraliseerde pijn en vermoeidheid, maar er zijn een aantal minder bekende symptomen en bijwerkingen die niet zo vaak worden onthuld. Bijwerkingen kunnen variëren van fysieke problemen die het gevolg zijn van de symptomen van de ziekte, tot comorbide aandoeningen en de effecten die het leven met fibro kan hebben op uw levensstijl of geestelijke gezondheid.

Het is belangrijk om de minder bekende bijwerkingen van fibro te herkennen en erover te praten, zodat mensen met de ziekte beter kunnen worden ondersteund door hun dierbaren en beter kunnen worden begrepen en behandeld door artsen. Dus vroegen we onze Mighty-gemeenschap om een ​​foto te delen van een bijwerking van de fibromyalgie die ze ervaren en waar niet vaak over wordt gesproken. Mogelijk herkent u enkele van uw eigen ervaringen in de onderstaande foto’s.

Dit is wat onze community met ons heeft gedeeld:

1.  “Kleding voelt aan als vuur, dus breng ik veel tijd alleen door in dekens. Het is zo vervelend omdat je wat kleding nodig hebt om alles te doen. Misschien moet ik verhuizen naar een nudistenkolonie. ‘ – Shayla FW

vrouw gewikkeld in een deken

2.  “Hoofdpijn. Bijna altijd. Mijn partner nam deze foto in de warmwaterbronnen tijdens een uitbraak. Heet water helpt mijn pijn te verlichten. Ik had ook een erg erge hoofdpijn waar ik al dagen mee gevochten had, maar ik kon hem niet kwijt, hoe hard ik het ook probeerde. Ik stop nooit met proberen. “- Jess N.

opgerolde vrouw zittend op een hete lente

3.  “Huidirritaties die aanvoelen als vuurmieren die je bijten.” – Derrick P.

Man's handen met rode huidirritaties.

4.  “De eerste is mijn zaterdagreis naar de dokter. Het is niet eenvoudig. De tweede verklaart zichzelf! ”- Puja R.

foto links: de vrouw is getrokken uit bloed.  foto rechts: vrouw liggend in bed met bijschrift "Ik voel me als 15 {3fce79f12b9a489be6ed87461537acc8fe3749929c2879d4d280237ac136b712 delen van de delen van de delen van de dieren, 85 {3fce79f12b9a489be6ed87.alas de delen van 85 85.

5.  “Gewichtsschommelingen. Bepaalde medicijnen maken het veel gemakkelijker om aan te komen en echt moeilijk te verliezen. Deze foto’s werden zes maanden na elkaar genomen. Ik had een nieuw medicijn geprobeerd en het had me opgeblazen. Nu ben ik moeizaam afgevallen. ‘ – Charlette CA

Foto's naast vrouwen voor en na gewichtsschommelingen.

6.  “Ijs op mijn benen en voeten als gevolg van spierpijn en spasmen, gevoelloosheid en tintelingen.” – Allison M.

vrouw met ijs op haar benen en voeten

7.  “In een prachtige bruiloft afgelopen zaterdag. Ik probeerde te overleven, ook al deed mijn lichaam pijn en deed het zoveel pijn. Ze zeiden: ‘Smile for the picture.’ Ik dacht dat ik glimlachte. “- Dee F.

vrouw met een bril aan een tafel zitten

8.  “Roulette medicijnen en supplementen. Wat zal helpen en wat zal vandaag niet werken. Dit is mijn ochtendgroep. “- Krista I.

vrouw die een handvol pillen houdt

9.  “Deze foto laat wat zien. Overgevoeligheid voor licht, vandaar de zonnebril. Het minste contact veroorzaakt pijn. Ik moest mijn haar scheren omdat het te pijnlijk was voor mijn huid en ik legde mijn kleren ondersteboven omdat naden pijn veroorzaken. En de gevoeligheid voor hitte. Ik lig in ijszakken gewikkeld in droge reepjes omdat ik het moeilijk heb om de temperatuur te regelen, en dit veroorzaakt duizeligheid, opvliegers en meer pijn. ” – Jo M.

vrouw liggend in bed met zonnebril

10.  “Pijn en onvermogen om te bewegen … Drie maanden bedlegerig, zes maanden of meer krankzinnige pijn in het linkerbeen en rechterheup, pijn in de onderrug en migraine. Ik kan niet zitten of opstaan ​​… “- Ecaterina B.

vrouw lopen op krukken

11.  “Pijn en depressie.” – Isabel D.

Vrouw gekleed in een paars shirt en naar links kijkend.

12.  “Geluidsgevoeligheid. Als ik me niet goed voel, maakt het geluid me angstig en doen mijn oren pijn. Ik hou ook niet van dingen in mijn oor als ik me zo voel. ” – Lidia KM

vrouw met een bril en koptelefoon

13.  “Alleen al het optillen van deze waterfles doet mijn handspieren pijn en zelfs mijn nek kan ik voelen. Het voelt alsof het 100 pond weegt. Ik voel me nutteloos ”- Rebecca G.

vrouw die een fles water houdt

14.  “Pure uitputting… mentaal, fysiek, emotioneel de hele tijd uitgeput. Dit was uit mijn slaapstudie die mijn arts bestelde na jaren vreselijk slapen met patronen (of het ontbreken daarvan). “- Baai H.

Vrouw vastgebonden aan kabels en monitors voor een slaapstudie.

15.  “Dit zijn jersey gebreide kussenslopen rond mijn handen en mijn armen. Het is het enige wat ik kan verdragen om mijn huid nu aan te raken. De zenuwpijn is zo intens dat zelfs de lucht die mijn huid raakt pijn doet, dit is zo zacht en beschermt het. Mijn lakens zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Ze zijn gemaakt door Pure Beech. Hij zegt dat het 100 procent modaal is. Ik heb ze bij Bed Bath & Beyond. ‘ – Raven L.

Vrouw met haar armen gewikkeld in zachte roze lakens.

16.  “Ik ben 25 jaar oud en soms moet ik mijn voeten omwikkelen met verband omdat neuropathie erg pijnlijk is.” – Kristen D.

Damesvoeten in verband gewikkeld.

17.  “Ik moest mijn hoofd scheren omdat ik mijn armen niet genoeg kan opheffen om mijn haar te wassen en te drogen om het eerder te hebben gedaan. Op deze manier hoef ik het helemaal niet te drogen. ” – Nat L.

Een persoon die een zonnebril draagt ​​en zijn geschoren hoofd toont.

Leave a Reply

Your email address will not be published.