Fibromyalgie: onzichtbare ziekte of blinde toediening?

Ter gelegenheid van World Fibromyalgia Day, waarvan de herdenking plaatsvindt op 12 mei, reflecteert de voorzitter van de Fibromyalgia Association (AFIBROM), Luisa Fernanda Panadero Gómez, in een opinieartikel in EFEsalud

Fibromyalgie: onzichtbare ziekte of blinde toediening?

Luisa Fernanda Baker op de AFIBROM-dag 2018 ter gelegenheid van de Wereld Fibromyalgia-dag / foto geleverd door AFIBROM

Fibromyalgie: onzichtbare ziekte of blinde toediening?

door Luisa Fernanda Panadero Gómez, voorzitter van de Fibromyalgia Association AFIBROM

Patiënten met fibromyalgie zijn gewend naar het kantoor van de arts te gaan als gedaagden die waardeoordelen ondergaan in plaats van een diagnose.

Ik vraag me af op welk punt in de geschiedenis de medische roeping is vervangen door de verplichting om rechter te zijn.

Het menselijke ego doet ons geloven dat er alleen is wat kan worden gezien, alsof we Almachtige wezens waren. Alsof ze ons alleen het gezichtsvermogen hadden verleend. Ik vraag me af wat de blinden van zo’n domheid zullen denken.

Om fibromyalgie te behandelen, hoeft u het niet te zien, u moet er gewoon naar luisteren. Luister naar de patiënten.

Patiënten, die mensen die naar de dokter gaan om hem te confronteren, hem uit te dagen, om hem eraan te herinneren dat hij niet alles weet, om hem te helpen zichzelf te overwinnen.

Patiënten zijn geschenken voor degenen die nog steeds hun roeping behouden, voor degenen die nog steeds geloven dat medicijnen ten dienste staan ​​van degenen die hun gezondheid hebben verloren.

Luisteren naar patiëntenverenigingen, deskundige artsen en onderzoekers is het eerste uitgangspunt om de ernstige sociaal-gezondheidssituatie van patiënten te veranderen.

fibromyalgie
Luisa Fernanda Baker / Foto geleverd door AFIBROM

Fibromyalgie is een ziekte met een hoge prevalentie, hoeveel meer zijn er nodig om effectieve maatregelen te nemen? Hoeveel jongens en meisjes zouden ziek moeten worden om naar deze harde realiteit te gaan kijken? Een miljoen meer, twee …? Welnu, we kunnen kalm zijn, omdat fibromyalgie is blijven bestaan ​​en helaas zal het een plaag van de toekomst zijn.

Vandaag  lijdt 37% van de Spaanse meisjes en jongens aan chronische pijn.  Omringd door elektromagnetische golven, vervuiling, chemicaliën, het uitvoeren van volwassen dagen, geladen met 15 kg rugzakken, groeit alleen, zonder familie verzoening.

Als  stress  een van de duidelijke triggers is om een ​​centraal sensibiliseringssyndroom te ontwikkelen, is wetenschappelijk bewijs niet nodig om een ​​rampzalige toekomst te voorspellen, alleen gezond verstand is nodig. Een ander gevoel dat de mens durft af te wijzen.

Nu er zoveel over geweld wordt gesproken, vraag ik me af hoe we het feit moeten definiëren dat  5% van de mensen in dit land geen adequate medische zorg hebben,  dat ze in 2019 nog steeds dingen moeten horen als: ” Fibromyalgie bestaat niet , Dit is het resultaat dat een gek persoon hem deze naam gaf en iedereen is zo blij “,” je kunt geen fibromyalgie hebben omdat je maar 30 jaar oud bent “,” mensen met fibromyalgie werken beter “, enz.

Hoe kunnen we de situatie definiëren die, wanneer een arts andere dingen doet dan het vastgestelde protocol en goede resultaten heeft, in plaats van een werkteam weg te halen van de lijst met vrije keuze en zelfs het aantal consultdagen vermindert deze patiënten?

Hoe kunnen we het feit definiëren dat het INSS (Nationaal Instituut voor Sociale Zekerheid) een taxatiegids opstelt   zonder rekening te houden met de wetenschappelijke gegevens van de afgelopen tijd, zonder te rekenen op de getroffen of deskundige artsen?

Hoe kunt u het feit van het maken van drugsverslaafden voor een groot aantal patiënten definiëren, terwijl u zich ervan bewust bent dat verre van het verwijderen van chronische pijn, de bijwerkingen van deze gevaarlijke medicijnen zullen bijdragen aan uw symptomen?

Hoe kun je het feit definiëren dat vrouwen met fibromyalgie worden beschuldigd van neurotische, vage en leugenaars, en wat erger is, als hun kinderen symptomen hebben, bevestigen dat ze geen fibromyalgie hebben, maar het pijngedrag kopiëren van de moeder?

Kun je wreder zijn met zo’n serieuze beschuldiging?

Er zijn veel vormen van geweld en agressie, de ergste, degene die wordt toegepast zonder vuisten op te heffen, degene die niet wordt gezien maar wordt gehoord, ruikt, voelt, wordt gevoeld … dat alle  fibromyalgie-patiënten  gewend zijn om een en opnieuw, opnieuw en opnieuw, totdat de Administratie, met haar blindheid, toestaat zich te laten leiden door degenen die de weg gaan naar de oplossing bij de behandeling van deze ziekte.

Totdat het ego parkeert om plaats te maken voor compassie en Gezondheid weer in  dienst van de Mens staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.