Leven met fibromyalgie is extreem moeilijk, zoals miljoenen patiënten over de hele wereld kunnen bevestigen.

Leven met fibromyalgie is extreem moeilijk, zoals miljoenen patiënten over de hele wereld kunnen bevestigen. Het feit dat fysieke en emotionele pijn onzichtbaar is voor anderen, kan het vaak nog moeilijker maken. Fibromyalgie staat bekend als “onzichtbare ziekte” omdat pijnlijke en vaak slopende bijwerkingen vaak niet zichtbaar zijn voor anderen.

Een persoon met fibromyalgie kan er goed uitzien in de frisse lucht, maar lijdt aan pijnlijke innerlijke pijnen. Dit feit begrijpen is belangrijk voor degenen die een vriend of familielid van iemand met fibromyalgie willen ondersteunen.

Hoewel het vaak moeilijk is om woorden te vinden ter ondersteuning en hoop voor diegenen die lijden aan fibromyalgie, is hier een lijst met 5 dingen die zeker niet betekenen dat iemand fibromyalgie heeft. We denken niet dat we iets beters kunnen zeggen dan een van deze 5 dingen.

# 1 “Je ziet er niet ziek uit”

Dit commentaar toont een volledig gebrek aan begrip voor onzichtbare ziekten. Niet alle ernstige ziekten worden geassocieerd met duidelijke symptomen, bijvoorbeeld in een rolstoel. Mensen met fibromyalgie hebben vaak copingmechanismen geleerd en kunnen hun beperkte energie elke dag gebruiken om te proberen normaler te worden voor anderen. Maar de pijn is er nog steeds. En zelfs als ze verwijzen naar een persoon met fibromyalgie, beweren ze een compromis te kunnen sluiten.

# 2 “Het moet leuk zijn om niet te hoeven werken”

Uh, nee … dat is het niet. De overgrote meerderheid van de mensen met fibromyalgie zou er alles aan doen om hun onafhankelijkheid en vermogen om fulltime te werken te herstellen.

De suggestie dat het niet mogelijk was om te werken was een beslissing of dat ze gewoon lui en ongelooflijk aanstootgevend waren.

# 3 “Ik heb gehoord dat fibromyalgie geen echte ziekte is”

Je hebt het kwaad al gevoeld. De oorzaak van fibromyalgie wordt nog onderzocht en de vele onderzoeken zijn gebaseerd op andere gezondheidsproblemen vanwege een gebrek aan historisch begrip. Dit betekent echter niet dat het minder reëel is voor bijna 6 miljoen mensen met fibromyalgie in de Verenigde Staten.

Fibromyalgie werd vorig jaar officieel erkend als een belangrijke ziekte in de Verenigde Staten toen het de diagnostische code ontving en werd vele jaren erkend door de sociale diensten van de FDA en de National Security Administration.

# 4 “Je moet gewoon meer trainen en actiever zijn”

Als het zo simpel was Veel fibromyalgie-patiënten gaan eigenlijk tot het uiterste van hun fysieke mogelijkheden door elke dag op te staan ​​en te douchen.

Velen vinden verlichting in yoga of andere lichte aerobe oefeningen. Maar vaak is de aard van de trainingsinspanning geen kans.

# 5 “Alles zit in je hoofd”

We hebben het ergst voor het laatst bewaard. Eigenlijk zit niet alles in mijn hoofd. Pijn en vermoeidheid zijn overal in het lichaam aanwezig en soms heb ik het gevoel dat mijn haar ook pijn doet! Ja, het is zo lelijk en het feit dat je mijn pijn niet kunt zien, betekent niet dat het geen lichamelijke aandoening is. Stress, angst en depressie kunnen alle symptomen van chronische pijn verergeren, maar kunnen geen pijn veroorzaken.

Als je hier bent, heb je misschien fibromyalgie of wil iemand echt fibromyalgie begrijpen om iemand te helpen van wie hij houdt. Zachte veren voor jou als je de eerste bent en dankbaar als je de laatste bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.