UITSTEKENDE COMBINATIE VAN DEZE TWEE GENEESMIDDELEN OM DE PIJN VAN FIBROMIALGIA TE BESTRIJDEN

Samenvatting: Een onderzoeker heeft een effectievere manier ontdekt om fibromyalgie te behandelen, een medische aandoening gekenmerkt door wijdverspreide chronische pijn gepaard met vermoeidheid, evenals problemen met slaap, humeur en geheugen.

Queen University-onderzoeker Ian Gilron ontdekte een effectievere manier om fibromyalgie te behandelen, een medische aandoening die wordt gekenmerkt door chronische veel voorkomende pijn die vaak gepaard gaat met vermoeidheid, evenals problemen met slaap, humeur en geheugen.

De testresultaten suggereren dat de combinatie van pregabaline, een anticonvulsief medicijn, met duloxetine, een antidepressivum, de fibromyalgie-resultaten veilig kan verbeteren, inclusief niet alleen pijnverlichting, maar ook fysieke functie en kwaliteit van leven. in het algemeen Tot nu toe zijn deze medicijnen individueel getest om fibromyalgie-pijn te behandelen.

“Eerder bewijs ondersteunt de extra voordelen met sommige combinaties van medicijnen bij fibromyalgie,” zegt Dr. Gilron (Anesthesiology, Biomedical Sciences). “We zijn erg enthousiast om het eerste bewijs te presenteren dat de superioriteit aantoont van een combinatie van duloxetine-pregabaline ten opzichte van een enkel medicijn.”

Aanvankelijk werd gedacht dat fibromyalgie een musculoskeletale aandoening was. Onderzoek suggereert nu dat het een aandoening van het centrale zenuwstelsel is: de hersenen en het ruggenmerg. Onderzoekers geloven dat fibromyalgie pijnlijke sensaties versterkt door het niveau en de activiteit van hersenchemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de verwerking van pijnsignalen te beïnvloeden.

“De aandoening treft ongeveer 1,5 tot 5 procent van de Canadezen, meer dan twee keer zoveel vrouwen als mannen. Het kan een verwoestend effect hebben op het leven van patiënten en hun families, ”legt Dr. Gilron uit. “Huidige behandelingen voor fibromyalgie zijn niet effectief of ondraaglijk voor veel patiënten.”

Deze studie is de laatste in een reeks klinische onderzoeken, gefinancierd door de Canadese Institutes of Health Research (CIHR), die Dr. Gilron en zijn collega’s hebben uitgevoerd op gecombineerde therapieën voor chronische pijnaandoeningen . Door veelbelovende combinaties van medicijnen te identificeren en te bestuderen, laat hun onderzoek zien hoe artsen optimaal gebruik kunnen maken van de huidige behandelingen die beschikbaar zijn voor patiënten.

“De waarde van deze gecombineerde benaderingen is dat ze meestal medicijnen omvatten die uitgebreid zijn bestudeerd en goed bekend zijn bij zorgverleners,” zegt Dr. Gilron.

Dit nieuwe onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift  Pain .

Dr. Gilron en zijn onderzoeksteam bij Queen’s zijn lid van het SPOR-netwerk voor chronische pijn. Het nationale netwerk, gefinancierd onder de Canada Patient-Oriented Research Strategie, leidt nieuw onderzoek, leidt onderzoekers en clinici op, verhoogt de toegang tot zorg voor mensen met chronische pijn en versnelt de vertaling van het meest recente onderzoek naar de praktijk. .

Leave a Reply

Your email address will not be published.