33 Verrassende tekens en simptome van fibromialgie. #10 is versteurde visie

Redakteursnota: Enige mediese inligting wat ingesluit is, is gebaseer op persoonlike ervaring. As jy gesondheidsvrae of bekommernisse het, raadpleeg asseblief ‘n dokter of mediese beroep.

Fibromialgie is ‘n chroniese toestand wat die meeste bekend is om wydverspreide pyn, moegheid en geestelike verwarring te veroorsaak. Die siekte is egter kompleks – dit kan ‘n menigte simptome veroorsaak en gaan dikwels gepaard met gepaardgaande toestande, soos prikkelbare derm-sindroom (IBS) of chroniese moegheidsindroom. Aangesien fibromialgie eers ‘n paar dekades gelede amptelik erken is, leer dokters steeds oor die siekte en kan hulle dalk nie fibropasiënte voorberei vir al die verskillende simptome wat hulle mag ervaar nie.

Om die baie maniere waarop hierdie siekte mense kan beïnvloed beter te verstaan, het ons ons magtige gemeenskap gevra om sommige van die fisiese simptome van fibromialgie wat hulle verras het, te deel. Het jy enige onverwagte fibro simptome gehad? Laat weet ons in die kommentaar hieronder.

Dit is wat die gemeenskap met ons gedeel het:

1. “Om ‘n pynlike asma-aanval te hê, laat my naar voel en so fisies siek voel.”

2. “Die meedoënlose jeuk wat lukraak voorkom, geen sterte of sterte het nie, kom soms met rooi knoppe of kolle. Die jeuk is onversadigbaar en beweeg van een plek na ‘n ander rond.”

3. “Die konstante gevoel van moegheid. Ek slaap tussen agt en 12 uur per dag en ek is nog altyd moeg.

4. “Vergeet algemene woorde wat ek elke dag gebruik.”

5. “[Het] ooraktiewe blaas.”

6. “Al die ander mediese toestande wat daarmee gepaard gaan … migraine, IBS [prikkelbare derm-sindroom], Raynaud se verskynsel, chroniese moegheid, slapeloosheid en vele meer. Dit is selde ‘n diagnose op sigself.”

7. “vel sensitiwiteit. As iemand selfs liggies teen my borsel, voel dit asof hulle hard geslaan is.”

8. “aaklige menstruele siklusse wat [my] in die bed laat met ‘n verwarmingsblok op [my] maag en hyg in ‘n fetale posisie.”

9. “Voel ‘mal’. Ek voel of ek dronk is. Selfs om balans te verloor wanneer jy loop.”

10. “Die af en toe wasige visie, selfs met ‘n bril, asof jy dinge deur water sien.”

11. “Die konstante hoofpyne/migraine waarmee ek daagliks te doen kry.”

12. “vreemde velgevoel en gebrek aan temperatuurbeheer.”

13. “absolute onbeholpenheid. Ek kan oor my eie voete trippel en my enkels rol terwyl ek op die gras loop. Dis ’n uiterste geval van gebrek aan koördinasie.”

14. “Die blase nadat jy in die son was. Selfs met die gebruik van sonskerm / geen sonbrand nie.”

15. “Voel asof ek insekte het wat op my kruip tot die punt dat ek myself rou sal byt.”

16. “Ek was verbaas dat selfs my hare kan seermaak.”

17. “Die konstante sweet, selfs wanneer dit nie warm is nie.”

18. “Gaan uitslag sonder rede.”

19. “Swakheid in die hande en arms van pyn. Ek het ses jaar lank viool gespeel en baie sterk hande gehad, maar toe my fibromialgie-simptome begin het, was my hande die eerste ding wat geraak is en die krag het nooit teruggekeer nie.”

20. “Reuke maak my baie siek.”

21. “Verrassende simptoom? Geen idee. Die mees verrassende ding is om nie eens meer te weet wat ‘n simptoom is wat met fibromialgie geassosieer word en wat nie. Soveel simptome, soveel naasbestaande toestande. Ek het geen idee meer wat ‘n fibromialgie-simptoom is nie.”

22. “Neurologiese traagheid! Swak onmiddellike herstel.”

23. “Die manier waarop sommige van die simptome [my] vir ‘n paar dae kan uithaal en dan weg kan wees, net om die volgende dag terug te kom.”

24. “Hare val! Elke keer as jy sjampoe het, het jy genoeg hare wat uitval om ‘n pruik te maak. Gelukkig het ek baie hare.”

25. “vaginale spierspasmas! Ja, dit laat niks onaangeraak nie! En nee, dis nie lekker nie!”

26. “Om nie gemaklik te wees nie, nooit. Jy sit en vroetel en kriewel en probeer gemaklik raak. Hy lê agteroor en vroetel en kriewel en probeer gemaklik raak. Jy probeer opstaan ​​en skud en slinger en probeer gemaklik raak. Niks is meer gemaklik nie.”

27. “klink. Hy is eintlik so geïrriteer deur verskillende klanke dat [ek] die plek [ek is] verlaat om “.

28. “My vel voel altyd asof dit erg sonverbrand is. Ek het nooit gedink hoeveel klere kan seermaak nie. Ek koop nou meer vir die gevoel van die stof en sy losheid op my lyf as hoe dit lyk.”

29. “Dit gaan goed met my sonder om honger te ly, maak nie saak hoeveel ek eet of die gedagte aan kos maak my siek nie – daar is geen tussenin nie.”

30. “tinteling en swakheid aan die einde van ‘n vermoeiende dag. Dit voel asof [my] liggaam desperaat probeer om homself te genees wanneer dit moeg is.”

31. “My hande ruk en bewe. Nog nooit voorheen gehad tot nou nie. Die vreemdste! Dit maak nie seer nie, maar ek het die taaiheid van dinge verloor.”

32. dit maak seer “Water. Dit is so moeilik om te verduidelik dat dit vir my te pynlik is om in ‘n koue swembad of meer te kom. Selfs die stort maak seer.”

33. “Weet jy wat? Niks verbaas my meer oor fibromialgie nie!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *