Derfor går jeg altid med makeup, også når jeg døjer med træthed.

Jeg har brugt makeup, siden jeg var 11, lært at påføre flydende eyeliner (forkert!) fra magasiner, bruge pink øjenskygge og sammenligne læbestifter med mine Nan’s. Som teenager gik jeg aldrig ud uden et fuldt ansigt af makeup. For mig betød det foundation, concealer, pudder, eyeliner, mascara og om ikke andet.

Siden jeg udviklede fibromyalgi, har jeg oplevet, at jeg til tider overvinder træthed ved at prøve at trække mig ud af sengen om morgenen. Så hvorfor tager jeg mig stadig tid til at lægge makeup? Jeg vil bestemt gerne forkæle mig med 20 minutter ekstra i sengen og gå nøgen foran?

Faktisk er mit forhold til makeup et komplekst emne. Som feminist synes jeg ikke, at nogen skal føle, at   de skal have   makeup på. Kvinder skal ikke abonnere på samfundets skønhedsidealer. Men jeg bruger stadig makeup på næsten daglig basis og bruger cirka 20 minutter hver morgen på at gøre mig klar. En måde at forklare dette på er, at forberedelse er en del af min morgenrutine. De af os med en kronisk sygdom ved, hvor vigtig en rutine kan være. Min praktiserende læge understreger altid vigtigheden af ​​at stå op på samme tid hver dag, inklusive weekender (hvilket jeg ikke altid gør!), samt at have en sund rutine.

Jeg står op, bruger badeværelset, renser mit ansigt, lægger makeup, klæder mig på, sætter mit hår og spiser så morgenmad og tager på arbejde. Det er en stabil og behagelig kur, som, hvis den afbrydes, kan blive sparket helt ud. Jeg har også obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD), som er karakteriseret ved obsessive vaner, men ikke begrænset til det, medierne plejer at fremstille – håndvask, organisering, undgåelse af bakterier. Det aflaster min OCD at have en rutine, at gøre tingene i en fastsat rækkefølge. Det er ikke logisk, men det er blevet en vane, og rutinen er ikke skadelig.

Makeup Det hjælper mig også med at tage en maske på, som man siger. “Du ser ikke syg ud” er en sætning, vi alle har hørt, de af os med usynlige sygdomme, og som jeg med glæde abonnerer på. Jeg vil ikke     se syg ud. Jeg vil gerne se “normal” (hvad det så end er). Jeg vil gerne se bedst muligt ud, og det inkluderer for mig at have makeup på. Nogle gange springer jeg øjenmakeuppen over – nogle gange har jeg farvet mine vipper, så jeg kan undvære mascara helt! – og kun bruge et par minutter på det, især hvis jeg ikke har sovet godt natten før, eller hvis jeg har betydelige smerter. Jeg er af den opfattelse, at den måde, jeg laver min makeup på, er helt og holdent min, og valget om at bære eller ej er også mit.

Mine makeup-vaner har udviklet sig, efterhånden som jeg er blevet ældre. Jeg har fundet bedre produkter – og har flere penge at bruge, end da jeg var teenager! – og bedre påføringsmetoder. Jeg sværger til ægte mirakelsvampeteknikker til påføring af foundation, og jeg vasker faktisk børster! Min stil har udviklet sig – jeg vælger nu et mere naturligt, “ingen makeup”-look, mere end noget dramatisk. Jeg er misundelig på kvinder (og mænd), der er så dygtige til makeup, at de kan tegne på deres øjenlåg. Det er imponerende arbejde. Hvordan jeg kan lide at lægge makeup. Jeg elsker at prøve nye læbestifter, udvikle mine færdigheder – men jeg kan  stadig   ikke lave winged eyeliner, uanset hvor hårdt jeg træner.

Sidste år giftede han sig med min bedste ven. Vi havde ikke mange penge, så vi besluttede at holde en meget lille ceremoni med kun vores nærmeste venner og familie. Jeg købte en kjole fra Tesco til £30, havde kruset hår og besluttede at lave min egen makeup. At jeg var begyndt på amitriptylin blot et par måneder tidligere, og var fast besluttet på at “blive bedre” for mig, det betød, at jeg gjorde flere af de ting, jeg godt kan lide. – inklusive makeup. Jeg studerede stort set hår og skønhed på college, men besluttede at studere jura i stedet for. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg (på en eller anden måde) havde studeret begge dele, og overvejer at tage et kursus på et tidspunkt i fremtiden. Jeg brugte meget tid på YouTube, så disse talentfulde mennesker skabe fantastiske udseende og prøvede mit bedste for at kopiere det, jeg lærte. Resultatet blev ret godt, hvis jeg selv skal sige det,

Selvom jeg støtter og opmuntrer kvinder til at være sig selv og ikke bære makeup, hvis de ikke vil, støtter jeg også dem af os, der ønsker at bære det, til at bruge det som et skjold og en måde at få os til at føle mere klar til at møde verden. At leve med en kronisk sygdom er hårdt nok, men ingen har sagt, at vi skal igennem det uden at have læbestift på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *