Fibromyalgi, hvordan forklarer jeg tilstanden til andre mennesker? Ekte sak.

Hvordan forklarer vi fibromyalgi for andre ?
Jeg har venner og familie som ikke aner at jeg har fibromyalgi, det virker bare for vanskelig eller pinlig å prøve å forklare det for dem.
Jeg er redd for at de ikke vil gi sykdommen, eller meg, respekten vi fortjener, og de vil heller ikke forstå alvoret i det jeg går gjennom hver dag.

Det kan sees på som en annen smerte jeg har. Som en tilståelse, og jeg tror de vil si: “Her kommer hun, igjen med noe.” Folk nær meg vet at jeg har lupus. Noen vet til og med at jeg også har Hashimotos tyreoiditt, men få vet at på toppen av de to sykdommene har jeg fått diagnosen fibromyalgi. Dette er delvis min motvilje mot å finne måter å forklare riktig hva det er, og hvorfor jeg har disse tre svekkende sykdommene sammen.

Jeg mener, det høres ut som om jeg adopterer dem for min egen smak, ikke sant? Jeg er bekymret for at det kan gi tvil hos noen mennesker, spesielt de som ikke aner hva fibromyalgi er eller hvordan det føles ut. Du kommer ikke til å tro hvor syk jeg er og hva jeg sliter med. Det får meg til å føle meg liten, så inntil nylig unngikk jeg å bare fortelle folk flest. Hvorfor snakker vi ikke om Fibroen min? Fibromyalgi var den første av mine tre sykdommer som dukket opp og fikk diagnosen. Jeg var 27 år gammel og led av mange sjeldne symptomer, inkludert smerter som så ut til å være ledd, muskler og tretthet så ekstreme at det var en kamp å fortsette hver dag. Nå har legen min. Han mener at han også hadde lupus den gangen, men skulle ikke diagnostiseres før han var 40 år gammel.

Legen jeg hadde på den tiden som diagnostiserte fibromyalgi, forklarte knapt hva det var. 
Han fortalte meg ganske enkelt at jeg hadde fibro og foreskrev duloksetin (Cymbalta), sa at det brukes til å lindre nervesmerter hos personer med diabetes, eller vedvarende smerte på grunn av medisinske tilstander. Jeg fortalte noen jeg visste at jeg hadde, jeg lærte Det ble raskt klart at folk flest ikke trodde fibromyalgi var ekte, de visste ikke engang hva det var. Selv min primærlege på den tiden virket vantro. Så jeg sluttet bare å snakke om det.Man kan bare se så mange utrolige utseende … Selv om jeg visste at det var ekte, og at fibromyalgi forårsaket meg smerte hver dag, og det var veldig vondt å legge til andres tvil om det. Jeg lærte å ikke si noe for å unngå å bli sett på som om jeg var gal eller Min visjon endret seg, og jeg føler at det er på tide å fortelle folk at jeg har fibromyalgi, og være villig til å forklare hva det er. Kunnskap er makt. Hvordan snakke med mennesker om fibromyalgi Hvis du er som meg, er det vanskeligste å komme i gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *