Fibromyalgi: varför ta en dusch Är vi trötta, ibland resten av dagen?

En morgondusch hjälper till att börja dagen stärkt och förnyad, eller hur? Ett bad verkar grundläggande, enkelt, men det kan utgöra betydande problem för någon med fibromyalgi eller kroniskt trötthetssyndrom. Det talas mycket om hur utmattande ett bad kan vara. Varför tröttnar ett bad oss, ibland resten av dagen?

Flera av våra fysiologiska avvikelser kan vara relaterade. Ansträngning:   Speciellt för personer med kroniskt trötthetssyndrom kan även små mängder rörelse vara nödvändiga. Avkoppling: det  varma vattnet i duschen kan vara avkopplande, det är bra på vissa sätt; för dem som har att göra med djup trötthet är det förmodligen inte den bästa början på dagen, när vi fortfarande kämpar för att vakna.

Temperaturkänslighet:   Medan varmt vatten kan kännas bra kan du också få vår temperaturkänslighet att försvinna från självreglerande kroppstemperatur. Våra kroppar har problem med att hålla rätt temperatur; därför, när det värms upp, kostar det mycket mer att uppdatera och återgå till det normala. Vissa svettade kraftigt efter badet. yrsel:  Vi är benägna att sjuksjuka, och duschens värme med tvättrörelser kan ge en balans som kostar oss. Ett bra svar från nervsystemet: Speciellt vid fibromyalgi kan vattentrycket som når huden förändra nervsystemet, och detta leder till att fel smärtsignaler skickas och gör att hela kroppen värker. Några sätt att bekämpa problemet är att ta en dusch på natten eftersom utmattning är välkommen eller att bada, istället presenterar de några av samma problem, men du sitter och behöver inte röra dig mycket, det är mindre krävande. och är lättare när kallvattensalter. Även om jag inte har haft ett extremt problem med duschen, som vissa människor har gjort, när jag blev sjukare, fanns det tillfällen då jag använde våtservetter. De är för ansiktet, men de fungerar bra i dessa situationer. Luktfria våtservetter är också bra. Jag kan använda dem snabbt och enkelt, särskilt på dagar då jag inte kommer att bli uppfriskande. Inte för varje dag, men du kan byta ut en dusch när du inte mår bra. För mig,

Dela detta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *