Livet med fibromyalgi er en virkelig prøvelse, et helvete

Artikkel som samler inn nyheten om
fibromyalgi pasienten  ,  sett av en spesialist som koordinerer en av 

fibromyalgi enheter som finnes i Spania, og det er kanskje det 

at det største antallet berørte pasienter behandler det landet. Antonio Collado: “Livet med fibromyalgi er en virkelig prøvelse, et helvete”

–Hvordan lever du med fibromyalgi? – Livet er veldig tungt, for mange pasienter en skikkelig prøvelse, et helvete. Av alle sykdommene er dette den som gir mest smerte. Men vi har kommet langt. For noen år siden var det ikke bare ikke kjent, men det ble ikke anerkjent.
“Hvorfor er det en Golgata?” -Fibromyalgi forårsaker ikke bare mye smerte og utmattelse, i en betydelig prosentandel av tilfellene (en tredjedel) reduserer det også livskvaliteten. Prøven skyldes også at det ikke er noen enkel behandling, helsevesenet er ennå ikke forberedt .

– Hva er den største resignasjonen som de berørte bør gjøre? -Disse pasientene krever mye av seg selv og er veldig involvert i arbeidet deres. De tar lenger tid å be om sykefravær enn noen pasient med smerter i korsryggen, og når de ber om det, er det fordi de ikke orker smertene mer.
– Hva skal gjøres?

– Fagforeningsavtalene bør få på plass tilpasningsmekanismer for å anerkjenne delvise funksjonshemninger. Nå fungerer loven helt eller ingenting, du er fullstendig funksjonshemmet, eller ingenting.

 

– Hjelper vi syk med offentlige verv, som sosialisten Manuela de Madre, folk til å bli bevisst på sykdommen? – Det har vært veldig viktig for Manuela de Madre å forklare sin situasjon og fremheve en realitet, fordi det har vært mange holdninger til ekskludering og minimering av problemet.
Hun sier kontinuerlig at hun bekjemper sykdommen, selv om den representerer en veldig høy pris, etter å ha måttet gi opp noen ting og tilpasse seg andre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *