Heeft je vrouw fibromyalgie? Hier zijn 20 manieren om het te ondersteunen

Als je geliefde fibromyalgie heeft, is het moeilijk om precies te begrijpen wat er is gebeurd zonder het zelf te ervaren. Ze hebben waarschijnlijk meer tijd nodig dan jij om te slapen of ze voelen zich niet klaar om vaak uit te gaan. Fibromyalgie kan ook interfereren met het vermogen van een persoon om te werken, huishoudelijk werk te doen of zelfs alledaagse taken uitvoeren, zoals douchen en eten.

Als u een echtgenoot heeft die u of een belangrijke persoon steunt, maakt dat het verschil. Het is niet dat we lijden en dat we uitgeput zijn. Verander je leven Je bent niet fysiek of mentaal (mijn angst) zo veel is verdwenen. Ik weet dat iedereen hetzelfde voelt.

Als een persoon een chronische ziekte heeft, maar de andere is in goede gezondheid, kan hij zelfs de sterkste relaties gemakkelijk testen. Hoewel het misschien moeilijker is om jezelf in de schoenen van de ander te plaatsen of een balans te vinden waarin beide zich als gelijke partners in de relatie voelen, is het zeker niet onmogelijk en voor veel koppels die met obstakels worden geconfronteerd, zoals chronische ziekten, kunnen ze hun band versterken en verdiepen hun wederzijdse liefde

We vragen onze gemeenschappen, “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten” en “Leven met fibromyalgie” share manieren waarop mensen uw echtgenoot of partner kan helpen met fibromyalgie. Als uw dierbare wordt beïnvloed door een chronisch gezondheidsprobleem zoals fibromyalgie, cystic fibrosis, kan op de volgende manieren helpen om beter te begrijpen wat ze ervaren en geven u een aantal ideeën van dingen die je zou kunnen doen om ze te laten voelen. wereld.

Dit is wat onze community ons heeft verteld:

1.    Als ze een crisis hebben, houd ze vast, laat ze huilen en weet dat je er bent om hen te helpen.

2.    Leer daar alles over. Wees geduldig Je begrijpt misschien niet hoe het klinkt, maar het brengen van empathie en het luisteren naar je partner of partner is erg belangrijk. Onvoorwaardelijke liefde

3.   Vraag je partner om naar je te luisteren en lees over mensen met fibromyalgie.

4.   Zorg ervoor dat ze zich niet schuldig voelen. Geef vertrouwen en liefde. Ga op je bed liggen, houd ze vast en zeg dat je daar lang moet blijven. En zeg het!

5.   Geloof ze eerst, steun ze dan, wees te allen tijde aangenaam met de derde plaats en oefen op een praktische manier gewicht in de relatie. Ze hebben niet meer gepland dan jij en beiden zitten in dezelfde boot, dus help ze het meeste uit de reis te halen. Hoe meer steun je hebt, hoe sneller u krijgt uw eigen conditie en gezondheid, maar dat zal tijd vergen en moet steunen hen zoveel mogelijk en verlichten hun fysieke en emotionele belasting.

6.   Toon liefde en stel niet te veel vragen in een uitbraak.

7.   Teken een goed warm bad, was je haar, help ze, droog ze en borstel ze. Dan zou luisteren goed zijn.

8.   Wees begripvol, geduldig, deel huishoudelijk werk, help anderen de waarheid van de ziekte in twijfel te trekken, onthoud dat deze ziekte niet de schuld of straf van iemand is. Maar boven alles, blijf nooit de gekwelde persoon liefhebben.

9.   Doe precies wat je wilt dat je vriendin doet als de rollen omgekeerd zijn.
Boven alles, wees aardig, aanhankelijk, geduldig en leuk.

10.   Geen schuldgevoelens, weinig sympathie en zelfdiscipline. Soms kan ik alleen voor mezelf zorgen … een keer per week eten bereiden. Aspireren of douchen. Denk eraan dat we niet dezelfde dingen kunnen doen, of ik kan niet, tien pond en ik ben bijna uitgeput

11.   Do   hebben   niet alleen horen wat ze zeggen, maar luister!

12. Ken   de verschillende aspecten van pijn vaak, neem wat kleine dingen mee die helpen: tassen, medicijnen, drankjes, verwarmingspads, enz. Begrijp je moeilijkheden, onderzoek.

13.  Vul de lacunes in … verschillende vormen van ondersteuning in geval van tekortkomingen. Dit zijn diepe uitdrukkingen die u moet kennen en begrijpen, en die vervolgens begrijpen hoe het mogelijk onmogelijk is om ze te bereiken. De bodem van mijn benen Hulp Wees creatief met pijn of nodig hebben om te slapen op het weekend, maar ik wil schoon, kam mijn haar op het strand, krijgen een glas van kajakken op zee, maar er is beperkt, volleybal (en niet kan) begin me pijn te doen Als het op een scheenbeenspalk lijkt, heb ik gepusht omdat het geweldig was. Ik schilder het hout en de ramen, die een gezond persoon naar een zomer zouden leiden. Dat zal me twee kosten. Daar ben ik het mee eens. Het is een voorbeeld van verminderde verwachtingen die me helpen doelen te bereiken die mijn achting en kracht versterken.

14.   Zeg nooit dat je lui bent

15.   Snij ze nooit om zich niet goed te voelen of om de dingen te doen die ze eenmaal zouden kunnen doen. Ondersteuning zelfs als u niet alles begrijpt.

16.   Houd ze uit stressvolle situaties. Laat ze rusten wanneer ze het nodig hebben.
Woon waar mogelijk ergens, de barometrische druk verandert niet veel, ongeacht de pijn!

17.   Er is een prachtig boek genaamd Fibromyalgia for Dummies. Mijn zoon heeft het gelezen, ik weet niet hoe vaak. Ik wilde het echt begrijpen en helpen. Mijn man is over een maand vertrokken.

18.   Als ik zeg dat ik kan de energie die van mij als een naald die bloed trekt voelen, laat me rusten, omdat het zweet, griep en de hersenen mist zijn op ons.

19.   Zorg ervoor dat ze begrijpen dat zelfs als ze niet kunnen functioneren zoals voorheen, ze een waardevol lid van het gezin blijven en geen last zijn.

20.   Vraag je vrouw wat ze van je zou willen en vertel haar dat je wilt helpen op welke manier dan ook. Elke kleine gunst of hulp maakt het verschil voor mij, maar we zijn allemaal verschillend. Sommigen geven de voorkeur aan de grootst mogelijke onafhankelijkheid. Velen geven er de voorkeur aan om geïnterviewd te worden voordat ze automatisch aannemen wat ze willen of nodig hebben. Bied hulp of doe dingen om thuis te helpen zonder te vragen of je weet wat er nodig en nodig is. Sommigen van ons voelen zich schuldig omdat ze de last op anderen hebben gelegd.

Verzeker uw partner dat u aan hun zijde staat en dat u het niet erg vindt om u te helpen en kunt het beste ondersteunen en begrijpen dat een grote opluchting voor uw echtgenoot kan zijn. Persoonlijk hou ik gewoon van mijn voeten gemasseerd met een lotion. Andere gebieden zijn te gevoelig voor massage. Ik heb hulp nodig thuis, winkelen, etc. Ik heb een rustige omgeving nodig om te rusten.

Wat zou je partner helpen? Wat zou je vrouw een beetje beter of comfortabeler maken? Weet dat je de ziekte niet kunt herstellen of veranderen, maar je kunt hulp en comfort bieden. Te vaak geven mensen ongevraagd advies, wat de situatie kan verergeren door meer realistische verwachtingen en extra druk te creëren. Dan kan ik meer depressief worden of schuldgevoelens en onnodige schaamte voelen.
Ik hoop dat het je helpt. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *