16 ting, du bør holde op med at gøre, hvis du lider af fibromyalgi, specielt passende for personer, der lider af fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom og andre invaliderende tilstande

Denne historie er baseret på en artikel, jeg læste, kaldet “30 ting, du skal stoppe med at gøre mod dig selv.” Mens jeg læste det, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvor sande mange af dem er, og hvor nogle kære er særligt velegnede til dem af os, der lider af fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom og andre invaliderende sygdomme.

Her er 16 ting, jeg tror, ​​at de af os med fibromyalgi skal holde op med at indse:

1. Stop med at sætte dine egne behov på bagen.  Hvis du har nogen form for kronisk invaliderende tilstand, skal du sætte dine egne behov først. Selvom du er den sundeste person på planeten, bør du ikke lade dine behov komme bagerst i køen. Da fibromyalgi er mere almindelig blandt kvinder, er dette især sandt, da de synes at blive fortalt, at deres behov skal komme sidst efter deres mænd, børn, kirke, job, frivillige indsats og alt andet, de kunne komme før kvinderne selv. Det er ikke underligt, at vi overhovedet ikke giver os selv tid; Desværre gør mange af os ikke.

2. Stop med at bruge tid med de forkerte mennesker. Hvis nogen tilføjer stress til dit liv, forårsager stress sygdom. Eliminer stress ved at eliminere den person. Du kan muligvis ikke fjerne dem helt, men du kan vælge at undgå dem, hvor det er muligt.

3. Stop med at bære nag. At holde nag er unødvendig stress. Det får os til at skabe negative tanker om en person og kun fokusere på negative tanker, når vi burde forsøge at finde måder at fokusere på mere positive ting. Giv slip på vrede. Du tænker stadig på personen fra tid til anden, men når du gør det, skal du bare trække på skuldrene og erstatte det med en tanke om en, du holder af, som får dig til at smile.

4. Stop med at prøve at være alt for alle . Evnen til at sige nej er stærkt undervurderet. Alt for ofte er de af os med fibromyalgi ude af stand til at sige nej og føler skyld, når vi ikke kan eller vil sige ja. Vi kan ikke være alt for alle – vi kan ikke engang være alt for os selv, og det behøver vi ikke være.

5. Stop med at lyve for dig selv. Du har det ikke særlig godt, og nogen spørger, hvordan du har det. Du svarer med: “Jeg har det fint”, men det er ikke sandheden. Det er ikke sandheden, når du siger det til dem, og det er bestemt ikke sandheden, når du siger det til dig selv.

6. Stop med at spilde tid på at forklare andre. Hvis du ikke kan gøre noget, så hold det simpelt – bare sig fra og gå videre. Forsøg ikke at forklare, hvorfor du ikke kan, fordi du alligevel ikke kunne lytte.

7. Stop med at prøve at holde fast i fortiden. Selvom du måske kan finde måder at forbedre dine symptomer på, vil det sandsynligvis ikke være 100 procent nyt. Der vil altid være grænser. Stop med at prøve at komme tilbage til de niveauer af livet, du havde før din sygdom, og indse, at det var dengang, og det er nu. Fokuser på, hvad du kan i stedet for, hvad du plejede at kunne.

8. Stop med at skælde dig selv ud for tidligere fejl. Skyld og skyld er vores konstante venner. Stop med at slå dig selv op for det, du har gjort tidligere (eller ting, du ville ønske, du havde gjort, men ikke gjorde). Det er fortid, slip og kom videre. Fokuser igen på, hvad du kan gøre i fremtiden.

9. Stop med at være jaloux på andre. Det er så nemt at være jaloux på, hvad andre har, eller hvad andre kan gøre. Vi er ikke klar over, at de også har begrænsninger. Ingen ser en andens sande liv, deres evner eller handicap og deres grænser. Døm ikke dit liv baseret på “Jones”, ægte eller indbildte. Fokuser på det du har, det er vidunderligt.

10. Stop med at klage og have ondt af dig selv. Det er okay at holde en medlidenhedsfest en gang imellem, men jeg synes, det ikke skal vare mere end fem minutter, og man bør aldrig invitere venner over. De fokuserer på de positive aspekter af livet – der er mange.

11. Stop med at overse skønheden i små øjeblikke. Hvor mange gange har vi hørt, at man skal stoppe op og dufte til roserne? Man sætter ikke rigtig pris på de små ting, før man ikke kan gøre dem mere. Så brug et par minutter hver dag og tænk virkelig over de små ting, du kunne nyde. Skriv dem ned, så du kan se tilbage på dem senere, når du overvejer den medlidende fest.

12. Stop med at prøve at gøre tingene perfekte. at de allerede er OK, måske er de ikke perfekte, og måske er de endda bedre, end de er nu. Men pointen er, at du skal fokusere på virkeligheden frem for perfektion. Tag små skridt for at gøre tingene bedre og komme tættere på ideen om, hvordan du vil have dit liv til at se ud, uden konstant at bekymre dig om, hvor langt fra det er. perfekt er stadig.

13. Stop med at opføre dig som om alt er fint, hvis det ikke er det . Hvis alt ikke er i orden, er det okay at fortælle sandheden. Når en ægte ven eller nogen, der virkelig holder af dig, spørger, hvordan du har det, så vær ærlig. Stop med at svare med “Jeg har det fint”, hvis du ikke er der.

14. Stop med at bekymre dig så meget. Du føler, at du er ude af kontrol over livet, og det er du måske. Så du skal ikke bekymre dig om det. Lad livet være, hvad det vil være. Kontroller de ting, du kan kontrollere, og lad resten ske. Konstant bekymring vil kun få dig til at føle dig værre.

15. Stop med at fokusere på det, du ikke ønsker, skal ske. Du ønsker ikke at vågne op i morgen i et blus, så det er alt, du tænker på, og du ender med at holde dig selv fra at sove, hvilket resulterer i, at du vågner i et blus. Lyder det bekendt? Nå, stop det. I stedet for at tænke “jeg vil ikke…” tænker jeg “jeg vil….” Fokuser på en god nattesøvn, som du ved, du vil få, og hvor godt du vil have det i morgen, fordi du har truffet de rigtige beslutninger om de ting, du har kontrol over.

16. Stop med at være utaknemmelig . Vær taknemmelig hvert minut af hver dag. Der er noget vidunderligt at være taknemmelig for. Sig “tak” for små ting og mener det. I stedet for at blive ked af det over, at nogen gjorde noget, de skulle gøre, fordi det får dig til at føle dig “ubrugelig”, eller som om de troede, de ikke gjorde deres del, så vær taknemmelig for, at det bare frigjorde dig til at gøre noget andet, du gerne ville gøre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *